[시맘키친] 고등어 좋아하지만 구울 때 냄새가 심해 집에서 해먹기가 꺼려지지요. 이 방법으로 하면 냄새가 별로 안 나고 맛도 좋고 보기에도 고급스러워요. 간 고등어의 내장과 내장막, 그리고 껍질막을 제거하고 밀가루 살짝 뿌려 약불에서 구우면 냄새가 별로 안 나요. 야채 가니쉬 얹으니 고급 레스토랑의 메인 메뉴처럼 고급스러워요.
People likes mackerel, but because of bad smell when grilling, they are reluctant to cook it at home. This way, it doesn't smell much, tastes good, and looks luxurious. Remove the intestines, visceral membranes, and skin membranes of the silightly salted mackerel, sprinkle flour on lightly, and grill over low heat. Topped with vegetable garnish, it is as luxurious as the main menu of a high-end restaurant.